FAGYI FAJTÁK

Fagylaltjaink kivétel nélkül minőségi alapanyagokból, érett és jóízű gyümölcsökből készülnek, és csak természetes anyagokat tartalmaznak. Lehetőség szerint környékbeli termelőktől vásárolunk, ezzel is támogatva a helyi kis gazdaságokat. Kizárólag nádcukrot és szőlőcukrot használunk, amelyek még selymesebbé teszik krémfagylaltjainkat.

Bourbon Vanília

A LEGKEDVELTEBB

TOVÁBB

Mézes-Mákos Meggy

A KÜLÖNLEGES HÁRMAS

TOVÁBB

Csokoládé

AZ ELLENÁLLHATATLAN

TOVÁBB

Eper

A NAPFÉNY ÍZE

TOVÁBB

Sós Mogyoró

IGAZÁN KÜLÖNLEGES

TOVÁBB

Mangó

A LEGÉDESEBB INDIÁBÓL

TOVÁBB

Oreo

A KIHAGYHATATLAN

TOVÁBB

Áfonya

A KIHAGYHATATLAN

TOVÁBB

- Gyümölcs fagyi fajták -

AZ IGAZI GYÜMÖLCS FRISSESSÉGE
eper fagyi Szombathely

Eper

A NAPFÉNY ÍZE

A legpirosabb gyümölcsünk, a legédesebb, a legfinomabb, és folytathatnánk a legeket. Kevesen vannak, akik nem szeretik az édes, lédús eperszemeket, amelyeket mi egy fagylaltba sűrítünk bele, és adjuk át egy tölcsérben a napfény ízét.

Lehetőség szerint, ha jó a termés, akkor mi egy közeli, herényi termelőtől vásárolunk, akik ugyanúgy gondozzák az eperpalántáikat, mint ahogy mi figyelünk fagyijaink minőségére.

Egy tégely fagylalt másfél kilónyi érett epret tartalmaz nálunk. Szorbet formában készítjük, így akik érzékenyek, azoknak is remek választás.

fagyi ízek, fagylaltok rendezvényre

Mangó

A LEGÉDESEBB INDIAI

A mangók királyának is hívják Alphonsót, a mangófajtát, amelyből az aranysárga fagylaltunkat készítjük.

Nevét egy portugál felfedezőről kapta, Afonso de Albuquerque-ről, aki Goa kormányzója volt az 1500-as évek elején, de ő később kegyvesztett lett, nem úgy, mint a róla elnevezett mézédes gyümölcs, amely a mai napig sláger nálunk.

Egyenesen Indiából érkezik az alapanyag, amely a legédesebb, legízesebb a 135 féle mangófajta közül.
Nyugodtan megkóstolhatjátok, tiszta gyümölcs.

Áfonya

AKINEK A SZEME KÉK ...

Édes, savanyú, kék, vörös, vitamindús, gyümölcsös? Ez mind mind az áfonya fagyink. Igazából egyszerű a recept: végy áfonyát, keverd össze nádcukorral, tegyél hozzá vizet, és hűtsd le!

Kész az áfonyafagyi – ennyire egyszerű.

De a miénket szívvel-lélekkel készítjük, hogy ne tudd összehasonlítani máséval!

A Happy Fagyik teljes listája itt

- Tejes fagyi fajták -

ÍZEK KRÉMES KAVALKÁDJA

Bourbon vanília

A LEGJOBBAN FOGYÓ

Nincs olyan, aki ne kedvelné a legjobban fogyó tejes fagylaltunkat, amit a fűszerek királynője ízesít.

A bourbon vanília nevét az egyik termesztési helyéről kapta, Réunion szigetéről, ami korábban Ilé Bourbon néven futott. Manapság még Madagaszkáron is termesztik, de eredeti élőhelye Mexikóban van, ahol akár százméteresre is megnőhet ez az orchideafajta, amely az egyetlen ehető a családból. Formája a zöldbabra hasonlít legjobban, de a vanília tokjában sok kis magocska rejtőzik.
Nemcsak azért irtózatosan drága, mert ritka, hanem a méhek számának csökkenésével még a virág beporzását is kézzel kell végezni. Rendkívül munkaigényes a szedése is, sőt a szüret ideje még titkos is.

Fagylaltjaink a legjobb minőségű fűszerből készülnek, és mint apró fekete pontok, köszönnek vissza a fehér tejes fagylaltból az ízletes vaníliaszemek.

KULISSZATITOK
Ha ezt nem látod egy fagylaltban, az nem igazi vaníliából van.

Kóstolj és láss!

Csokoládé

ÉDESEN KESERŰ

Már az aztékok is csokoládéztak, szóval majd ötszáz éve a legkedveltebb alapanyaga a világ bármely szegletének.
Nálunk is a legmenőbb, legkedveltebb fagylalt a csoki fagyi.

Sötét, édeskés, de mégis enyhén keserű a fagylaltunk. Aki egyszer megkóstolja azt rabul ejti. De ne ellenkezz, hagyd magad!

Sós mogyoró

IGAZÁN KÜLÖNLEGES

Fehérjegazdag, energiadús, vitamingazdag, sok benne az olaj, amely szintén egészséges, mert telítetlen zsírsavakat tartalmaz.

De most nem kémiaórára hívtunk titeket, hanem, hogy bemutassuk a mogyorót, a Piemontit, direkt nagybetűvel, mert ő más mint a földi társa, ezt a kényes olasz növényt, amelyik 1300 méteren érzi jól magát, nem szereti a fagyot, sem a meleget, de ha lejjebb vinnénk sem érezné jól magát, mert még huzatot kapna a tengerparton.

Ez a különc a piemonti mogyoró, amely a kézműves fagylaltunkat alkotja. Tiszta íz, semmi flikk-flakk, csak egy kis tengeri só plusznak. Igen, az. Nem kell meglepődni, hanem meg kell kóstolni.

Bele fogsz szeretni.

Oreo

BLACK & WHITE

1912 óta hódít a fekete-fehér keksz, amit mi a legkrémesebb tejszínes olasz fagylaltunkba keverünk bele.

Lehet szeretni és nem szeretni, de a gyerekeknél megkerülhetetetlen.

Ropogós kekszdarabok, főzőtt tejszínes krémfagylalt természetesen friss tejből és állati tejszínből, hozzáadott anyagok nélkül.

Az egyetlen glutént tartalmazó fagylaltunk.

Mézes-mákos meggy

A VESZÉLYES TRIÓ

Csak első hallásra fura – ha lehunyod a szemed, mindhárom ízt érezni fogod.

A selymes virágmézet a közeli oladi dombról levő virágokból készítik a méhek, a meggy a doroszlói dombokról jön, ezt kísérik a mákszemek, amik tejes fagylaltban úszva megadják az utolsó ízlöketet.

A vendégeid is dicsérni fogják a rendezvényre a fagylaltválasztást, és ha szükséges, biztosítunk fogkeféket is ☺

Élvezd kedvenc fagyi ízeidet esküvődön!

Dobj fel minden magán- és céges rendezvényt egy különleges édességgel!